Selecteer een pagina

Over B+E

Waarom

B+E staat voor de unieke combinatie van Bouwen + Energie. Onze bouwspecialisten en energiespecialisten hebben een brede kennis op dit specifieke terrein en we zijn in staat om haalbare, betaalbare en toekomstbestendige bouwprojecten voor de gebruikers en haar opdrachtgevers te realiseren. Wij zijn een maatschappelijk verantwoorde onderneming. We verbinden ons aan de klimaatdoelstellingen en vertalen dat naar innovatieve zelfvoorzienende bouw- en energieconcepten, in nieuwbouw, maar vooral ook bij de transformatie van bestaand vastgoed.  In onze visie is vastgoed geen kostenpost, maar een inkomstenbron. Wij willen onze deskundigheid over bouwen maximaal inzetten en continue zoeken naar een optimaal resultaat voor onze opdrachtgevers met als doel een woon-, werk- en leefomgeving, waar iedereen gezond en met plezier kan vertoeven.

Hoe

Onze ontwerpers voor bouw- en energieconcepten zetten zich in voor de gebruikers en opdrachtgevers. Daarnaast ondersteunen wij architecten bij nieuwbouw, maar ook bij het transformeren en verduurzamen van het bestaande vastgoed. Ons uitgangspunt is duurzaam, circulair en milieuverantwoord bouwen. Fossiele brandstoffen worden verbannen en nieuwe energiebronnen worden aangeboord. Per saldo is dit winst, voor de korte en lange termijn en vooral voor de toekomstige generatie. Met een multidisciplinair team van specialisten op het gebied van vastgoedstrategie, bouwadvies, energieproductie en installatie advies zorgen wij voor verrassende innovatieve en slimme oplossingen. B+E werkt kostenbewust en toont op basis van gefundeerde onderbouwingen de haalbaarheid van projecten aan, gebaseerd op de principes van Total Costs of Ownership
(TCO analyses en scenario’s).

Wij kunnen nieuwbouw-  en onderhoudsverduurzaming projecten vanaf de procesfase tot en met de oplevering begeleiden, waarbij het onderdeel duurzaamheid vanaf de start van het proces een belangrijke pijler is.

Wat

We initiëren, definiëren, ontwerpen en toetsen projecten met integrale kennis op het gebied van projectanalyse, bouwkunde, energie en bouwkosten en exploitatieanalyses.

Onze diensten zijn o.a.:

  • Strategische vastgoedbeleid
  • Haalbaarheidsonderzoek en businesscases;
  • Bouwkostenadvies en calculaties
  • TCO berekeningen.
  • Bouwfysica
  • Bouwtechniek, bestekken, aanbesteding contractvorming
  • Bouwmanagement, budgetbewaking
  • Toezicht, directievoering en kwaliteitsborging

We verbinden ons aan de klimaatdoelstellingen en vertalen dat naar nieuwe innovatieve zelfvoorzienende bouw- en energieconcepten, in nieuwbouw, maar vooral ook bij de transformatie van bestaand vastgoed.

Vrijblijvende afspraak maken? 

Contactformulier